dinsdag 5 december 2017

state of being, 5 december 2017



daarstraks dus nog 'ns een "showcase" gehad voor zowat alle cc-programmatoren van vlaanderen. ze waren inderdaad quasi allemaal ter plekke. van aard ben ik ervoor gemaakt om belangryke gelegenheden om zeep te helpen met misplaatst gedrag, het "per ongeluk verknallen" (zie: integraal myn biographie), maar uitgerekend met dit soort markt-evenementen zit het my toch wél altyd goed meê, ook vandaag weêr. niet dat nu myn agenda opeens helemaal volzit, maar in ieder geval: beter had ik het er niet vanaf kunnen brengen; vlotte babbel, toffe sfeer, iedereen goed gelachen maar toch on topic gebleven. dit soort van setting (exclusief spelen voor programmatoren) is feitelyk zo fataal, dat ik er meestal, kennelyk, juist algeheel kalm van word (doch effectief "fataal"; want als dàt publiek, een tachtigtal vlaamse programmatoren, zich tégen jou zou keren, byvoorbeeld door een ultiém slecht optreden, dan kon je écht je boeltje wel pakken...) het betrof de lezing over sherlock holmes, evenwel. en dus niet die spannende voorzet "de ideale schoonzoon".
    mollie inmiddels genezen; dus rocco james conan doodziek. "het ros beiaard doet zyn ronde", comme d'habitude. zelf ook actief aan het knokken om niet eveneens, op eigenste beurt, voor de byl te gaan; preventief dafalgan consumerend, en ook meer fruit dan gewoonlyk. ook die cola zero's geven my het gevoel, hein met de griepzeis enigszins op afstand te houden. al breken de vapeurs hier en daar al door. maar: ik heb drie gigs te doen deze week, en die moéten doorgaan!
    subiet verderkyken naar "the lost city of z". daar wil kik ooit, als het mag, ook nog wel 'ns, maar niet metéén, een lezing over ineensteken: het literaire genre betreffende "lost civilisatons". brengt ons optenief by de victorianen; arthur conan doyle, die het sjabloon schreef voor jurassic park, alsook rider haggard (!) (zie prent hieronder), én by kuifje en "de zeven kristallen bollen"... het woord "shangri-la" komt uit een boek uit 1933 van james hilton, "lost horizon", aanduidende een ideaal chinees paradys-oord...


Geen opmerkingen: