zaterdag 30 december 2017

state of being, 30 december 2017plotsklaps dat weêrbericht; "morgenmiddag sneeuw in de ardennen, autoryden streng afgeraden." de eerste conclusie dan maar zynde, een intergaal etmaal làter pas te zullen vertrekken. aldus in de avond algeheel dadenloos door het huis geslenterd - om rond twee uur snachts dan toch, geheel impulsief, wél in de wagen te kruipen; dwz kikzelf snachts naar malmedy, luv & els & de kinderen de volgende middag met de trein.
    rond vyf uur snachts kwam ik hier toe, maar pas om vier uur smiddags kon ik het gehuurde huis in. dwz elf uur aan een stuk door in de wagen gezeten, onder een besneeuwde dennenboom, wel onder een zéér dik, schitterend campeerdeken ook. met waken en dan weêr inslapen, over tien eenheden verspreid, toch mooi drie tot vier uurs in dromenland vertoefd. en daarna, vanaf een uur of elf, gewoon in de wagen kunnen voort-werken aan m'n lezingen... feitelyk betrof dit alles, zodoende, een zeker exotisch avontuur.
    de laatste twintig kilometers die myn "aanhang", luv & els & de children, met de taxi deed, dwz vanaf het station tot hierzo, gaven aan waarom onze schrik niet panisch was; om de 500 meters lag er een wagen in de gracht, zo vertelde ze. de taxi-chauffeur moest ook even slikken - maar ja, die mens is voor zoiets opgeleid!
    nu is het nog wachten op wim, charlotte en juliet...

Geen opmerkingen: