vrijdag 15 december 2017




"joeri", heette de vriendelyke mens van touring, die my in lokeren kwam ophalen.

wagen opladen, in temse afzetten. in temse een vervangwagen.

alles by mekaâr maar een anderhalf uur tyd verloren - niet eens echt verloren, want al wachtende op deze mens, kon ik repeteren op myn nieve gedichten.

balans: naar schatting 800 euro gaat dat worden, voor de herstelling. dit als kerstcadeau bovenop de gebruikelyke euro-stress van december.

voorts is het juist, moet gezegd, een ongelooflyke zegen, hoe goed dit alles geregeld is; daarjuist nog in panne in het midden van nowhere, nu reeds met een spaghetti hier voor my op de salontafel weêr thuis. ik raad iedereen een abonnement by touring aan, mét vervangwagen.

ik was aldoor kalm en rustig en niet echt ongelukkig. het noodlot sloeg pas toe nà de valreep; ik was reeds thuis, ik dacht: ik zet die vervangwagen in de garage, voor alle zekerheid. by het achteruitryden, zit ik overdreven dicht op de linkerkant van de poort-opening. en dan opeens een raar geluid; watte?? wa??-

de laag by de gronds niet zichtbare tuinslang-windel aangereden. het achteruitkykspiegeltje schuurt tegelyk tegen de poort aan - gelukkig: geen schade!!

middenin het manoeuvre uitstappen: die tuinslang-windel is, by naêr inzien, te breed om op te tillen over te wagen heen. dat objct zit klem. gelukkig geen krassen. maar ik kan niet verder achteruit zonder tegen het ding aan te schuren. dus: terug naar buiten ryden. voor alle zekerheid de spiegels intrekken. en dan: wanneer ik optenief de garage in wil, in een betere positie, lukt het my gewoon niet meer om de elektronisch gedreven spiegels terug uit te klappen. dus: toch maar niét in de garage gezet. gewoon voor de voordeur gaan staan. ik ben een DEBIEL. ik ben een LOSER.

1 opmerking:

InvincibleUnicorn zei

Gij zijt geen debiel, noch een loser, gij zijt de nachtburgemeester en moet Uw ambt glansrijk blijven vervullen. Denk eraan, de meeste mensen moeten daarvoor verkozen worden, Gij zijt dat gewoon, Vital :-)