donderdag 14 december 2017

uit het schriftje






1. het soort boeken genaamd "van altamira tot heden". (kwam tot myn hardop lachen voor in het stuk "een samenzwering van idioten," jeroen olyslaegers...)

2. toffe manier om je publiek aan te spreken:"jullie zien er eigenlyk allemaal uit de echt gescheiden vrygezellen uit..."

3. voorby de wand des verbitterings kom je opeens terecht in een soort geluidloze zone, gravitatie-loos ook. er is geen arena meer, geen stryd meer.

4. in milleghem wist iemand my te zeggen, dat vrywel alle piloten van een F16, chronisch last hebben van aambeien. dit doet ferm afbreuk aan hun heroïsche aura, toch...

5. iedereen zegt dat de beste beenhouwer van antwerpen de "amic" is, waar je driedaagse of wekelykse of twee-wekelykse vleespakketten kan afhalen.

6. gevangengenomen i.s.-stryders zouden niet mogen worden gedood, maar moeten worden ingeschakeld om stationspoetsdiensten te vervangen op ogenblikken wanneer er voor de trein een zelfmoordenaar is gesprongen. heden zyn het effectief gewone burgermensen die dit moeten aanpakken, die de sporen weêr proper moeten maken, dat is toch een totale schande.

7. acteurs die meêspelen in semi-geanimeerde kinderfilms, zoals de smurfen of garfield, zyn altyd heel erg. hugh bonville in "paddington" is daar een goeie uitzondering op, echt iemand met inleving (zie photo hieronder.)

8. pano, aflevering over coke in antwerpen - ik wilde wel kyken, maar er wordt dus aldoor zo'n verdraaide stemmetjes ingezet, daar kan ik geen halve minuut tegen.



2 opmerkingen:

Lies zei

Gevangen genomen IS strijders kunnen ook dienen om medische proeven op te doen.

Shifty Ufo zei

1. Ik heb dat boek nog altijd. Lesboek uit humaniora. Lessen Estehica in Dendermonds 'Hemaco' waren subliem. De leraar van dienst noemde 'Den' Triest maar dat was ondanks zijn achternaam helemaal het tegengestelde. Een memorabel leraar, in de goed zin dus. Na de les kregen we telkens mini pamfletjes met allemaal dingen die niet in de les ter sprake kwam (en dus niet moest gekend zijn voor de leerstof) maar gretig gelezen werden. Op 't einde van de les strooide hij deze in't rond met de kreet "Hier jongens (toen waren de klassen nog gesegregeerd) hier nog wa WC-lectuur! "
Zo'n type van leraar zoals die in "Dead Poets Society".

7." acteurs die meêspelen in semi-geanimeerde kinderfilms, zoals de smurfen of garfield, zyn altyd heel erg. " ...?

onderbreekt hier een woord?
btw
*Naar 't schijnt is de de 2de paddington, echt wel de moeite. Ideale familie kerst film.

*Mijn lievelings kerstfilm is "Elf" met Will Ferrell.