zondag 18 augustus 2019

state of being, 18 augustus 2019




camping-life. het regende vandaag - en toch regende het niét. dwz: telkens wanneer ik door het raam keek, was het maar enkel of alleen om daarbuiten, tussen het gebladerte, de druil-droppels als voor eeuwig uit de hemel te zien tuimelen; maar telkens wanneer ik dan buitenkwam, om te gaan sjotten of om te gaan wandelen, dan was het wel mistig, maar voorts helemaal droog.
    al ben ik wel, moet gezegd, maar amper buiten gewéést. nog 'ns een echte "lees-dag", is dit geweest... 120 bladzyden vooruit in de lyvige mozart-biographie... op zyn twaalfde werd mozart al 'ns gevraagd om een opera te componeren; de auteur concludeert dat de geniale jongen daar, ondanks alles, nog niet klaar voor bleek; maar: naderhand lees je toch, dat het niet mozart zelf was, maar wel de muzikanten en de producenten die er niet klaar voor schenen. de zangeressen zeiden:"dit kàn je niet zingen!", de muzikanten zeiden:"wy weigeren gedirigeerd te worden door een kind!" en de kwa-tongen zeiden:"het is vast zyn vàder die dit heeft gecomponeerd." om die reden vind ik die conclusie van die biograaf, dat mozart zélf het niet aankon, een onrecht, mozart aangedaan 220 jaar na de feiten; alsof er eigenlyk niks is veranderd.
    voorts zelf hard doorgewerkt aan m'n eigen geniale conference, "de vloek van de michel prinsen". gisteren 20 minuten tekst weggegooid, vandaag mogen inzien dat de 30 minuten die ik overhoud, niet gewoon goed zyn, maar effenaf stééngoed... dus: dit leg ik nu reeds opzy... als ik vanaf morgen, naar aan te nemen valt, een paar dagenlang, of zelfs een paar wekenlang, word weggeleid naar andere besognes, dan kan ik toch op myn twee oren slapen omtrent die conference...
    


Geen opmerkingen: