vrijdag 29 oktober 2021

alternatieve feiten

1. naar wordt verondersteld, zyn katten de enige zoogdieren die geen zoete smaak erkennen.

2. een kat loopt geregeld met zyn bek open, namelyk omdat hy ook goed kan ruiken met zyn mond.

3. het reukorgaan is het oudste zintuig. zelfs eencelligen kunnen in zekere zin "ruiken" (namelyk chemische stoffen in de omgeving detecteren.)

4. chemie is ietsje ouder dan de homo sapiens, omdat ook sommige mensapen reeds vuur konden beheersen, en vuur niets anders is dan een chemische reactie.

5. de zogenaamde "missing link", lucy, de oermens "australopithecus afarensis", werd, in tanzania, deels by toeval gevonden, doordat een paar deelnemers uit de antropologische zoekploeg uit verveling gedroogde dierenuitwerpselen naar mekaâr aan het goeien waren - totdat ze daar op de grond iets merkwaardigs ontdekten (niet het skelet lucy zelf, maar oeroude voetafdrukken.)

6. op de website "mijn.woordenboek" wordt het woord "vogelpoep" naar het engels vertaald in de voorbeeldzin: "sometimes bird poo tastes like candy"; "soms smaakt vogelstront zoet."

dit was: zoet - kat; kat - ruiken; ruiken - chemie; chemie - oermens; oermens - faecaliën; faecaliën - zoet.

2 opmerkingen:

Jan-Paul van Spaendonck zei

Erkennen of herkennen? M.a.w., zijn ze ertegen, of zijn ze zich er niet van bewust? Mijn katten komen altijd toegesneld als er iets zoets en vets wordt gegeten. Maar misschien ligt dat aan het vet, niet aan de suiker.

Vitalski zei

wel, ze "proeven" het niet, naar het schynt...