donderdag 28 oktober 2021

uit het schriftje

wat gebeurt er als je nooit iets doet met tegenzin? helemaal nooit? 

johnny thunders was de allerenige muzikant ooit die in de muziekclub cbgb's, dat eigenlyk ook maar een afschuwelyk stankhol was, naar binnen mocht langs de achterdeur. met name hierom; als hy langs de gewone ingang naar binnen ging, werd hem onderweg naar het podium door zovele fans en kennissen en vrienden drugs overhandigd, die hy steeds ter plekke consumeerde, dat hy per definitie bewusteloos viel voordat het optreden begon.

de traagheid van de wetgeving. er komt een nieuw voertuig op de markt: de gemotoriseerde step. maanden daarna: nog steeds geen duidelyke verkeersregels daarover. een jaar daarna: nog steeds niet. nu, na een jaar of vier, nog stééds niet. aan een rotvaart zonder helm, eender op het voetpad, op het fietspad of op straat, eender aan welk tempo. ràzend gevaarlyk. dit is echt total loss.

overigens nog vergeten in de top 10 van verkeers-horror in antwerpen-noord: chauffeurs die niet één bocht kunnen nemen, zelfs niet langzaam, zonder zich het "plezier" te gunnen van luid piepende banden, snachts, overdag, jy vraagt zy draaien...

in het schildery "the beloved" portretteerde rossetti een zwarte slavenjongen. het schildery kostte, eens het klaar was, vier keer meer dan de jongen zelf.



Geen opmerkingen: