zaterdag 30 oktober 2021

alternatieve feiten

1. oorspronkelyk heette google "backrup".

2. de zoek-technologie van google heet "PageRank". een ordeningsprincipe volgens "belangrykheid". "page" hier echter niet willende zeggen "pagina"; de naam komt van zyn uitvinder, larry page.

3. in 1997 wilde google zyn zoekmachine verkopen aan yahoo. prys: 2 miljoen dollar. yahoo zag er geen brood in, en moefde niet.

4. vyf jaar later, in 2002, deed yahoo zélf een poging om die zoekmachine over te kopen. aangeboden prys: 3 biljoen dollar. maar google zag er geen brood in, en moefde niet.

5. bovenstaande feiten las ik op een nederlandstalige website, van dewelke ik echter vermoed dat ze "biljoen" verkeerd hebben vertaald. in het engels en het americaans betekent een "biljoen" wat by ons een "miljard" wil zeggen. by ons is een biljoen namelyk nog een pak meer, namelyk een miljoen keer een miljoen.

6. als trump zegt "billions and billions and billions and billions", bedoelt hy échter wél de nederlandstalige biljoenen.

7. ongeveer 89 procent van alle inkomsten van google komt van reclame. die aangeboden reclame bestaat er vooral uit, by zoek-acties ergens bovenaan op de lyst te belanden. tot zover de objectiviteit van "belangrykheid" in page-ranking...

8. een olifant wordt gemiddeld 60 jaar oud. de oudste gekende olifant stierf onlangs op zyn 86e. 



1 opmerking:

Sam zei

Perfecte plek om de link naar de Trump says billions and billions clip nog eens boven te halen:
https://www.youtube.com/watch?v=u_aLESDql1U