zondag 31 oktober 2021

alternatieve feiten




1. tegenwoordig hang ik myn jassen en zet ik myn schoenen echt àltyd op één en dezelfde plaats (eindelyk), namelyk in de machine-kamer; wat my flink wat enerverende zoektyd bespaart.

2. aanstaande week, van maandag tot donderdag, vertoef ik in ondenval, alias niedersteinbach, in de ardennen. inderdaad hét steinbach, waar het beroemde, sublieme tekenpapier wordt geproduceerd.

3. myn automatische corrector op mail maakt van "ondenval" steeds automatisch "zondeval".

4. pitouche heeft nu sinds één goed jaar een deurluikje, zodat hy vry naar binnen en naar buiten kan; maar als jy in de buurt bent wanneer hy die transgressie wil opbrengen, dan blyft hy toch liever voor de deur staan miauwen. het is voor dit beest nu eenmaal fyner als jy de deur voor hem opendoet, dan dat hy met zyn kop zelf dat klepje moet openduwen, dat een béétje weêrwerk biedt, omdat het steeds ook strak moet kunnen dichtvallen.

5. maar we zyn dus wel best tevreden met dat kattenluik.

6. daar vlak naast staat, in de keuken, een vuilnisbak; in principe heeft die vuilnisbak een elektronisch oog, zodat het deksel daarvan opengaat als je er langskomt, en ook weêr dichtgaat als je ermeê klaar bent. eerst dacht ik, wat een overbodigheid, doch in praktyk is het superhandig.

7. door een poets-activiteit schynt dat elektrische oog van die vuilnisbak nu echter beschadigd, wat toch verdomd jammer is.

8. de eerste stofzuigers in de geschiedenis hadden de vorm van een wagentje, dat moest worden voortgetrokken door een paard (zie: prent.)

Geen opmerkingen: