donderdag 6 juli 2017

alternatieve feiten
charles darwin was geobsedeerd door aardwormen, welke diertjes hy dan ook veertig jaar lang intens bestudeerde. aanvankelyk was zyn naslagwerk over aardwormen veel beroemder dan zyn werk betreffende de evolutie-leer.

in de v.s. zyn er firma's die, na jouw dood en na jouw crematie, jouw assen in vuurwerk inbedden, zodat je met een knal de lucht in gaat...

begin 20e eeuw bestonden oxford-studenten eruit, hun vuile was met de post naar huis te sturen, om daar gewassen te laten worden; dit was alleszins goedkoper dan een huisknecht inhuren.

toen myn neef sam cornelis nog een kotstudent was, nam hy iedere vrydagavond zyn vuile borden en zyn vuil bestek etc in een doos meê naar huis, om dit eetgerei dààr dan in de afwasmachine te steken.

als je moet niezen, is het zéér gevaarlyk om je neus dicht te knypen. je kan je ogen beschadigen, je trommelvlies en je middenrif, en ook bloedvaten in je brein.

mensen geboren tussen 1977 en 1983, worden "xennials" genoemd. wat hen kenmerkt, is dat ze internet-loos en gsm-loos opgroeiden, maar er daarna de explosie van beleefden. ze zyn een kruising tussen de cynische "generatie X" en de meer optimistische "millenials".

een straf ding: alle mensen met blauwe ogen stammen af van één bepaalde mens, iemand die minder dan 10.000 jaar geleden leefde aan de oevers van de zwarte zee.


2 opmerkingen:

Sam zei

Da's fout. Ik heb één keer mijn afwas mee naar huis genomen en net toen kwam ik je tegen op straat. Ik was toen geen kotstudent meer. Ik heb in Leuven gestudeerd, niet in Antwerpen. Vitalski en een correcte weergave van historische feiten ... het zal nooit goed komen.

serge baeken zei

Het heet niet voor niks "alternatieve feiten", Sam!

Er is een fout opgetreden in dit gadget