woensdag 12 juli 2017

losse flodders uit het schriftje

-we kennen de koe als een zeer mak dier, doch wat willen wy? reeds duizend jaar lang ondergaat zy een byzonder onnatuurlyke selectie; van zodra een boer in zyn veestapel een koe ontwaart die wat nerveus, hevig of agressief is - wordt dat beest meteen afgevoerd. al ééuwenlang gaat het zo...

-de nieve styn streuvels-biographie, geschreven door de brees, behelst drie bladzyden waarin er wonderwel een vergelyking wordt uitgewerkt tussen streuvels en jmh berckmans...

-geen beha dragen is voor vrouwen naar het schynt toch wél gezond, zelfs als ze vaak rennen, door welke beweging die borsten nochtans heftig op en neêr wapperen.

-michel spiessens vertelde me over de standaard openingslyn van the hives op rockfestivals; "if you don't know us, of if you don't like us - just give us 45 minutes." door myzelf gelyk bestempeld als de meest geschikte rock-opener aller tyden.

-je won op de sinksenfoor, aan zo'n lotto-kraam, door het jiiste lot te trekken zo'n daar atoos tentoongestelde vaatwasmachine. dankuwel. maar je was nog maar nét op de foor - dus moest je die vaatwasmachine naar alle kramen nog met je meêsleuren.
    
-"mag hy wel een joint smoren vlak voordat hy gaat optreden? speelt hy dan geen fouten?" "ja, absoluut... maar die speelt hy ook als hy niét blowt..." 

-is het nu eigenlyk "disco-kikker" of "disco-kicker"? dat heb ik nooit goed geweten, en ik denk dat niemand het weet...

-steven vangool zat met zyn band in een tourbus. ze hadden net, door hard werken, 2000 euro verdiend, cash in briefjes van honderd. in het midden van de bus rechtopstaand op een autosnelweg, stak steven deze briefjes triomfantelyk in de lucht. het dakraam stond open. alle briefjes waaiden weg voor altyd.

-met de moeder van een van myn schoonzussen in de quick. "doe my maar zo'nen giant. maar wel ne grote!"

-de paus heeft vandaag wettelyk uitgevaardigd laten worden dat hosties niet volledig glutenvry mogen zyn!

-een pukkel op je ooglid; by ons wordt dit genoemd "een pad-schyter." vandaag vernam ik dat dit in het waasland wordt genoemd "een weg-schieter". nu weet ik dus wel eindelyk dat met "pad" niet "kikker" bedoeld wordt, maar wel "weg"...Geen opmerkingen: