vrijdag 30 november 2018

alternatieve feiten

als je de volgende feiten niet weet, mag je nergens over meêpraten...


1. in de beruchte scène van de karretjes-race van ben hur, kan je op een ogenblik een rode auto op de achtergrond zien ryden.

2. voor de darth vader worden vier acteurs gebruikt: één voor het lichaam, één voor het gezicht, één voor de stem en één voor de ademhaling.

3. in fantasia, de tekenfilm, heet de tovenaar  in kwestie yensid, inderdaad de ommekeer van disney.

4. de zoon van geert vermeulen speelt in een band, genaamd psycho.

5. de enige disneyfilms waarin een vader én een moeder voorkomen van wie geen één doodgaat tydens de film, zyn "101 dalmatiërs" en "peter pan".

6. een walla-walla-scène is een extra filmshot waarin je op de achtergrond mensen ziet staan babbelen. om te doen alsof ze aan het babbelen zyn, zeggen ze "walla-walla, walla-walla, ..."

7. de mechanische haai die werd gebruikt in de jaws-films, werd "bruce" genoemd.

8. ik begryp niet waarom er niemand meêly heeft met jaws, wanneer die, op het einde van de eerste film, door een valstrik geëlektrocuteerd wordt.

9. een scrabble-bord heeft 225 vakjes.

10. de eerste geattesteerde poging om te stoppen met roken dateert van 5 april 1679, toen een fins agent in zyn dagboek noteerde:"gestopt met roken"; één maand later ging hy overigens dood. 

11. volgens myn boekje hier, komt het woord "fuck" van "found under carnal knowledge", uit politierapporten. ierland, 19e eeuw. volgens myn vriend baby olifant komt fuck van affiches die werden verspreid in tyden wanneer ierland militair geïsoleerd geraakte en voortplanting erg nodig werd; "furnicate under king's command".

12. de hedendaagse christelyke kalender werd gemaakt door de oekraïense monnik dyonisus exiguus, omstreeks 500 jaar na christus.Geen opmerkingen: