zondag 18 november 2018

state of being, 18 november 2018

zondag, halfvier in de namiddag. daarnet met de kinderen naar het park geweest. de yzige wind streek als een scheermes langs myn huiverende beendergesteld. het leven was hard. inmiddels weêr thuis, onder een lauw deken, onderwyl de rest nog buiten toeft (naar een vriendin van luv, in luv haar school.) de zevende dag op tv.
    tamelyk vermoeid weet ik my, van de voorbye, hectische week... morgen evenwel extreem vroeg op, dan begint er nog eens een hoofdstukje circus bulderdrang... op zich daar wel veel goesting in, die prachtige liedjes nog eens van onder het stof halen, met een nieve, yzersterke bezetting...
    waarom ben ik, tussen de tomatensoep en de aardappelpuree door, aan het lezen in de biogafie van himmler? gelukkig afgewisseld met de lectuur van "sheena, queen of the jungle" (uitg. ddp.) 
    door die plotseling tot myn neêrgedaalde opdracht voor een kindertoneelstuk, première januari, is er onverwacht een nefaste leemte in myn nakende voorjaar ingevuld, zodat er, zuiver financieel althans, alasvt een grote stressfactor van my is afgevallen; in ieder geval zing kik het zo zeker en vast weêr uit tot augustus. dat is niet niks, november heeft, aan belastingen, verzekeringen en rmz, 4000 euro gevergd.
    (in myn berekeningen noteer ik dan steeds:"in het noodgeval vanaf augustus: strontscheppen", daarmeê willende bedoelen:"desnoods zal kik dan maar, om den brode, een of andere rotjob gaan doen, in een groentensorteer bedryf in oelegem"- alsof kik, o bloggers, ongemerkt eigenlyk niet reeds jarenlang aan het strontscheppen zou zyn...
    alleen deze blog zelf maakt, dat ik het volhoud; voor myn vele duizenden en duizenden lezers, fans en aanbidders doe ik het allemaal!
    op de zevende dag: het koloniale verleên van belgië... plus mag sinterklaas een zwarte piet hebben...


Geen opmerkingen: