zondag 16 juni 2019

uit het schriftje



-de totaal volwassen humor van myn nochtans piepjonge kinderen is àlles. mollie droeg een capuchon, zette de kap ervan op, en zei toen guitig en helemaal vanzelfsprekend:"kap op tegen kanker!..."

-als je een roman wil schryven over een hedendaags personage, dan moet dat personage meer dan de helft van al je bladzyden en alinea's passioneel bezig zyn met mailen, facebooken en sms'en.

-menno hertzberger was een gigantisch boekenverzamelaar.

-een goeie klank zit in de woorden "leuning" en "leugen", dat zyn allemaal niet-plosieve medeklinkers, dwz medeklinkers die je zolang je wil kant aanhouden, en die -eu klank geeft daar dan iets zeer gezapigs aan. dus "beurs" of "deur" zyn veel minder tof. "leugenaar" wél tof.

-donderdag ga ik optreden in een straat in sint-niklaas die heet de "knaptand"-straat. de "knaptand" is een figuur dat in dendermonde meêloopt met het ros beiaard, een soort weêrwolf.

-in china kan je nauwelyks melk krygen. wel poedermelk. het merendeel der chinezen is allergisch voor lactose. er zyn ook byna geen bakkers. ze eten er quasi drie keer per dag warm.

-in de gemeente boom is er een bosstraat - en, jawel: in de gemeente den bosch is er effectief een boomstraat!

-dwz eigenlyk is dat de "pastoor van den boomstraat",- maar dat telt dus wel.

twee knaptanden

Geen opmerkingen: