donderdag 4 april 2024

fanzine 7/10


PATJE VAN DOOREN IN DE BOEKHANDEL


PATJE VAN DOOREN is bezig aan een gloednieuwe bestseller. De werktitel voor dit boek was “PATJE VAN DOOREN, GE HEBT GEEN LIEF NIET MEER”. De uitgever maakte echter bezwaren. “Als je ziet hoe ERICA BUS naar hem glimlacht als hy in de Club naar binnen komt, of als je ziet met wat voor een zwoele gebaren hy aan de bar wordt bediend door ANNEMIE BRYSSINCK, dan snap je dat die titel, zoals die eruitziet, niet lang zal kunnen gelden. Deze dinsdag staat er in de Legendarische DinsdagClub een optreden gepland van TIENE MONIEK, van het totààl geniale muziekgroepje DRIFT. Welnu,” aldus de uitgever met een lachje, “Dat groepje heet niet voor niks kortweg “DRIFT”. Ik denk,” gaat de uitgever nog méér schalks voort, “Ik denk dat PATJE, tegen dat dit boek uitkomt, eerder vyf lieven zal hebben.” 

GOLDFACE, THIBEAU en KIBI PUATI NEELEN hebben inmiddels geen zin meer in dit interview. Gelukkig komt daar DICK TURPIN binnen gewandeld; dwz, in de backstage, éigenlyk op zoek naar CHARLOTTE RENDIER - die echter, als co-danser van ATOMIC KIM, al làng niet meer in de Club komt (namelyk nadat ze daar, alles welbeschouwd, toch wél een lief had opgespaard, met name de Dichter DIMITRI VEKEMANS. Maar ook dié komt dus nooit meer in de Club??)

“En dus?” Aldus Dick Turpin, niet zonder een Hoegaerden van het schap te nemen, op kosten van de clubkas. “Dat zou toch,” zegt hy, “Dat zou toch een betere titel zyn ook? DE VYF LIEVEN VAN PATJE VAN DOOREN? Dat zou toch, als titel, beter verkopen, zelfs in de FNAC van WUUSTWEZEL?”

“Er is,” zegt LOULOU LABELLE, die nét doende is de backstage weêr te verlaten, “Er is geen FNAC in WUUSTWEZEL.”


LENIGE LENNERT OF TURPIN JUNIOR



Ook zyn er, zoals geweten, erg veel vaders-en-zonen in de club. ROCCO JAMES CONAN en MOLLY zyn de kinderen van onze C.E.O., DON VITALSKI. De pianist van NOONBIRDS is de zoon van DIANE BROECKHOVEN (“Maar,” zegt deze zoon “Ik heb het zéér moeilijk met haar liefdesrelatie met ’t Smetje…”) THIBEAU JR is de zoon van GOLDORAK. JOPPE, in de keuken, is de zoon van MICHAËL AARTSENGEL. DC JONES KING JOHNSON JUNIOR is de zoon van ARYEH. LAETITIA is de dochter van de BOEKENFEE. De beroemdste zoon is echter LENIGE LENNERT.

“Door de DinsdagClub is myn leven een living hell geworden, zonder overdryven,” zo becommentarieert LENIGE LENNERT de situatie. “In de Paulusstraat was alles in orde. Ik stond te dansen op tafel, en CIS VAN KETS zorgde ervoor, dat over de hoofden van alle dansende publiekelingen heen, de Hoegaarden van ’t schap myn richting uit kwamen. Maar met Pasen vorig jaar is JAN LAMPO ineens op het idee gekomen, my voortaan niet meer TURPIN JUNIOR te noemen, maar LENIGE LENNERT.”


“Is dat niet juist goéd zo?” Vraagt THE MAN IN BLACK, die in de backstage naar binnen is gekomen, om daar naar PARLEZ TEXAS te lopen loeren. “Neen,” aldus LENNERT. “Om te beginnen ben ik helemaal niet lenig.” “Klopt,” zet zyn Vader. “En om te eindigen,” zegt Lennert, “Vind ik TURPIN JUNIOR een veel bétere naam: omdat myn vader zo tof is.”

DICK TURPIN is de rentmeester van de DINSDAGCLUB. Hy bemant de meest onvriendelyke kassa. Die kassa is alleen maar onvriendelyk tegen één enkele collega, namelyk tegen DOKTER DIRK, die de tombola-ticketjes verzorgt, maar dan de meeste ticketjes laffelyk voor zichzelf wil bewaren!…

“Wat wil je,” zegt Dokter Dirk. “Ik heb van myn leven nog nooit een prijs gewonnen. En dat, terwyl ik soms helemaal vanuit HOOGSTRATEN naar het Clubhuis kom - met de fiets!!”

2 opmerkingen:

dirk zei

Ten eerste drink ik nooit Hoegaerden. Ten tweede is dokter Dirk nog erger, hij deelt wel tombola ticketjes uit aan de gasten, maar steekt enkel zijn eigen nummers in het mandje zodat hij elke week met de hoofdprijs gaat lopen

Daniel zndr Leeuw zei

Hihihi