dinsdag 16 april 2024

state of being, 16 april 2024




laat ingeslapen. ik was ingeslapen, maar werd weêr wakker met een zeer lichte vorm van "het zuur", wegens te laat in de nacht nog fanta gedronken. begrypende dat ik niet meer ging kunnen inslapen, dan toch maar weêr een toorts aangestoken om verder te lezen, alsook om luid zingend te bidden tot ad nêstor, de regenkoning.

desondanks best vroeg opgestaan. snel de voornaamste correspondentie afgehandeld. voornamelyk alwéér een kolossale belasting betaald, is werkelyk een misdadig iets, een kaalslag, een moord-met-voorbedachte-rade op ieder in vlaanderen die ook maar een béétje wil ondernemen. vervolgens my echter naar het stort begeven. om die twee stapelbedden te gaan wegdoen. die stond inmiddels als zes weken lang in de weg, één in de benedengang en één in de bovengang.
    het is altyd een kwestie van gewoon doén. er is nog nooit iemand van het sorteercentrum teruggekomen zonder een gevoelen van opluchting (tenzy hy zyn pas was vergeten, of tenzy het centrum by nader inzien niet open was.)

om 16u stipt kwam er een fan van my op bezoek, om zich een viertal boeken van my aan te schaffen. zo is myn publiek - ik moet elkeen van myn lezers persoonlyk op de koffi ontvangen...

veel later op de dag, met name savonds, net toen het donderde en bliksemde, kwam wim oosterlinck by me langs, voor een interview van 90 minuten, over myn opvattingen over litteratuur. heb het dan maar gelyk voornamelyk over "het lyden van de jonge werther" gehad, waarover ik toch veel meer kwyt kan dan ik had gedacht...

toch was dit een dag van moeilyk in gang geraken. so be it...


Geen opmerkingen: