zaterdag 14 januari 2017

tien extreem nuttige feiten
1. een heleboel flamingo's tezamen, wordt genoemd een "flamboyance". een grote bende vlinders tezamen, wordt genoemd een "kaleidoscoop". een grote bende hyena's tezamen, wordt genoemd een "kakel".

2. elvis droeg rond zyn nek een crucifix, een david-ster én een hebreeuws levensteken - omdat 'ie, naar eigen zeggen, niet van de hemel verstoten wilde worden "om technische redenen."

3. het principe van water-ysjes werd per ongeluk ontdekt, door ene frank epperson, in 1905. hy liet per ongeluk een water-met-soda-mix een nachtje buiten in de kou staan. hy vond het leuk om van te eten, nam er een patent op, en hoefde voor de rest van zyn leven niet meer te gaan werken.

4. als kevin bacon een discotheek binnen wandelt, loopt hy steeds recht naar de deejay, geeft hem 50 dollar en zegt:"alstublieft, draai niéts uit footloose!" (kevin bacon speelde eêrtyds de hoofdrol in footloose.)

5. hoe grellig een tyranossaurus er ook mag uitzien, mocht hy vandaag leven, hy zou geen groot gevaar voor ons betekenen; hy liep namelyk erg traag, een gewoon rennende volwassen mens zou hy zeker niet hebben kunnen inhalen.

6. in een restaurant waar het schemerig is, eten mensen byna dubbel zoveel als in een restaurant waar veel licht is.

7. het diepste zwembad ter wereld is 45 meter diep, en ligt in italië.

8. joseph stalin had een laboratorium waar hy onderzoek liet uitvoeren op de uitwerpselen van wereldleiders, als basis voor hun psychologische profiel. byvoorbeeld een hoge dosis tryptofan zou duiden op gemakkelyke benaderbaarheid, weinig potassium zou duiden op nervositeit. verscheidene getuigen bevestigen dat stalin een bepaald akkoord met mao weigerde te ondertekenen, op basis van zyn stront.

9. tydens de eerste wereldoorlog werd het woord "fucking" zo dikwyls in de mond genomen, dat je juist indruk maakte als je het niét in de mond nam. "get your fucking rifles," betekende weinig; maar érg afdwingend klonk het wanneer iemand zei:"get your rifles."

10. bezuiden new york ligt er een boerdery genaamd "goats of anarchy" (zie: photo onder.) een succesvolle new yorkse zakenvrouw was haar stress-leven beu en zette hier dit landgoed op: om onderdak te geven aan een vyftigtal geiten: die allemaal gehandicapt zyn (het ene beest heeft maar één achterpoot, het andere heeft geen voorpoten, nog een andere geit is doof, etc.


2 opmerkingen:

Uwes zei

In tien tellen

In mijn roze slip
stap ik flamboyant

In die met vlinders erop
kakel ik gelijk een bende
hyena's, mijn te dragen
kruis geniet de uitwerking
van een waterijsje. Plots
weer niets. Met het geweld
van een tyranossaurus draaft
ge door discotheek en restaurant

Diep-zwembad-duikend glipt
de slip van mijn kokette kadetten

Alras verdwijn ik in fukking vrouwelijke
netten, een stinkende bok tussen lieflijk
geparfumeerde geiten. Wie van hen laat
het zwaarbelaste scrotum splijten. Na de
daden, vermoeid doch niets meer aan de hand

Herboren, niet al te veel spermazotoiden verloren,
de roze slip strak gekuist, opnieuw de flamboyant!

Uwes

Steven P. zei

Weêrwoorden.
1. Dierenverzorgers zijn de grootste natuurlijke vijand van flamingo's.
2. Sir Charles Isham is de uitvinder van de tuinkabouter. In 1847 zette hij de eerste in zijn tuin in de hoop dat er echte kabouters op af zouden komen.
3. De benodigde grondstoffen voor een desktopcomputer zijn o.m. 240 kilo fossiele brandstof, 23 liter chemicaliën en 1511 liter water. Het totale gewicht daarvan is 2 ton, ongeveer hetzelfde als dat van een neushoorn.
4. Het kost de United States Mint 11 dollarcent om een munt van 5 dollarcent te maken.
5. De Samen zijn een nomadenvolk uit het noorden van Finland die een wel heel ongebruikelijke lengtemaat hebben, de 'poronkusema'. Dat is de afstand die een rendier kan lopen voordat het moet urineren.
6. In Victoriaanse gidsen voor vrouwen werd aangeraden spelden in de mond te houden om te voorkomen dat ze werden gekust in het donker als de trein door een tunnel reed.
7. Het diepste overdekte en verwarmde zwembad ter wereld bevindt zich in Brussel. Het heet Nemo 33 en is... 34,5 meter diep.
8. Vanuatu is een eiland ten oosten van Australië. Behalve Frans en Engels spreekt de bevolking voornamelijk Bislama, een pidgin met grotendeels Engelse woordenschat. Prins Charles heet in deze taal 'nambawan Pikinini blong missus Kwin', en een helicopter is een 'Mixmaster blong Jesus Christ'.
9. Statistisch gezien is werken driemaal zo gevaarlijk als oorlog.
10. Australië heeft uitgestrekte landerijen die 'cattle stations' worden genoemd. Het grootste cattle station heet Anna Creek en is met 34.000 km² groter dan België.

Er is een fout opgetreden in dit gadget