vrijdag 2 november 2018

alternatieve feiten1. het engelse woord "alms" wil zeggen "almoes".

2. waar ik van opkyk, is dat de gebroêrs gibson, van de beegees, zyn geboren op het eiland man.

3. hoewel:  by naêr inzien woont er toch 80.000 man op dat ierse eilandje. ik dacht dat het niet meer was dan een grasheuvel in de golven...

4. ook de saxophonist van king krimson is geboren op het eiland man.

5. de protestantste predikant paul schneider gaf preken tégen het nazi-bewind, ook na diverse ernstige waarschuwingen van de gestapo, en wel net zolang tot hy werd overgebracht naar buchenwald. als hy daar, onder harde folteringen, een formulier had ondertekend waarin hy beloofde te zullen stoppen met die preken, zou hy weêr zyn vrygelaten; maar hy weigerde dit te tekenen, en aldus stierf hy in het kamp.

6. de gestapo was in duitsland veel minder machtig dan soms wordt gedacht. ze had maar 15.000 agenten in dienst, om 66 miljoen burgers gade te slaan; dwz één agent per 4000 burgers.

7. het leeuwendeel van de zaken die door de gestapo werden opgevolgd, werd geïnstigeerd door vrywillige verklikkers. ongeveer 80% van die verklikkers, waren mannen.

8. als vrouwen naar de gestapo gingen, was dat in één vierde van de gevallen om hun eigen man aan te geven.

9. tegengesteld aan de mythe, werden de meeste burgerlyke aangiften by de gestapo in duitsland zelf na enig onderzoek weêr geseponeerd. geregeld kwamen de verklikkers zelf in moeilykheden.

10. een van de hoofdoorzaken van files is het gegeven dat automobilisten aldoor in mekaârs kont willen duwen. het m.i.t. heeft in 2017 berekend dat als automobilisten onderling netjes drie meters afstand hielden, zo netjes gecoördineerd als een vlucht vogels, dat ons verkeer dan exact dubbel zo snel zou opschieten. 


1 opmerking:

Sam zei

10. Ik zeg het al jaren: dat is de schuld van de kleuterjuffen. Die leren ons allemaal aan: "aansluiten, aansluiten, aansluiten!" Als je in een rij staat. En wat doen we dan als chauffeur: aansluiten, aansluiten aansluiten. En alzo files veroorzaken. Je ziet dat zelf goed genoeg: als een paar auto's een groot gat laten vallen, kan je ineens een heel stuk vlotter rijden. Zie ook dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=7wm-pZp_mi0