maandag 12 november 2018

uit het schriftje



1. tussen slapen en waken hoorden-ik in myn verbeelding een populaire country-tune; zeer langzaam, mondharmonica met veel echo, drumkit met borsteltjes. pas op de lange duur beseften-ik dat dit de melodie was van het adagio van albinoni. maar inderdaad zou je daar een mooie, instrumentale country-versie van kunnen maken.


2. iedereen kent wel de naam suzi quatro, maar wie zou van haar zomaar een nummer van kunnen opzeggen?


3. in westerlo is er een natuurdomein genaamd "de kwachten".

4. je mag nog iets eten voordat je geëxecuteerd wordt (het galgenmaal), maar het dessert is voor nà de executie.

5. beenwarmers zyn prachtige dingen, het is van een volstrekte discriminatie dat je nergens, maar dan ook nergens ter wereld beenwarmers kan vinden voor mannen. (tenzy van die debiele fietskoers-beenwarmers van speedo.) myn visagiste danane bazouka is er nu meteen voor my aan het maken. in tricot.

6. het gegeven van autobanden die door een plas drenzen, en op die manier een fietser helemaal onderdelven. "wauw," zo dacht iemand, al fietsende; "die auto stopt, speciaal voor; om my eerst de kans te geven, die plas daar te passeren." die iemand deed een bedankend teken naar de automobilist, maar zag daarna pas dat die alleen maar was gestopt omdat er zich een rood licht aandiende.

7. ik besef nu, dat die anekdote my werd opgedist door morgane vander linden. ik chauffeerde haar onlangs naar haar thuis, maar ze was zo druk aan het praten, dat ze wel zàg dat we eigenlyk naar links moesten, maar dat ze er niet toekwam om my daarop te wyzen - dwz liever nog verkeerd ryden, dan te moeten stoppen met babbelen...

8. eigenlyk wil ik onder die beenwarmers een zwart blinkende stretchbroek - maar paradoxaal genoeg zou ik er totaal geen staaltje crossdressing van willen maken.

9. het mandela-effect; een barst tussen twee verschillende zones van realiteit; vele mensen herinneren zich de dood en de begrafenis van nelson mandela op het eind van de jaren tachtig; terwyl voor de meerderheid mandela pas is gestorven in 2013. dat het heet mandela-effect, en daar bestaan gehele documentaires over.

10. hy sloeg haar de trap af, maar meteen stond zy weêr overeind en sprak: welja, ik moest toch beneden zyn eigenlyk.

11. er zyn effectief mensen die met hun achternaam "bontepels" heten.

12. een alternatief "onze vader", in de aard van "onze wafel / die vol met zemelen zyt / gekonfyt by die kraam" etc. 


3 opmerkingen:

Serge Baeken zei

Makkelijk: I love rock 'n' roll! Put another dime in the jukebox, baby!

Vitalski zei

dat is niet van suzi quatro dat is van joan jett

Serge Baeken zei

Aiaiai — Sorry Suzi!

Stumblin' in.