vrijdag 4 januari 2019

dreamer

ik droomde dat ik kris peeters moest interviewen. dat gebeurde in opdracht van de cd&v zelf, zodat ik geen kritische vragen kon stellen. al opperde ik toch, op een ogenblik, dit volgende:"wat vindt jy hiervan, meneer peeters; overal in het westen staat het katholicisme op instorten - behalve wanneer d'r iemand begraven wordt; dan lopen de kerken telkens weêr vol." om een of andere reden schoot deze opmerking by kris peeters in het verkeerde keelgat, al deed hy toch nog zyn best om een antwoord te formuleren.
    in nog een andere droom daarna, was ik onderweg naar myn kapotte auto, dewelke ergens verderop in de stad geparkeerd stond (overdag, in het echte leven, dus niet in myn droom maar in het echt, waren we met onze auto over een laag muurtje heen gereden; zo waren we met onze snuit plat op het beton komen te liggen, niet meer voor- of achteruit kunnende; gelukkig konden passerende wandelaars ons helpen, die auto toch weêr op de weg te duwen...) maar myn wandelgang naar myn auto werd onderbroken toen ik, kennelyk, een jaarlyks openlucht-optreden gadesloeg van de toneelgroep "de zwarte komedie", met oa nouredinne farihi en myriam bronzwaer. de teksten die ook de andere acteurs debiteerden, waren plat en boertig - maar toch zag ik er de kwaliteit, de zekere noodzaak van in. dus ik vond het toch erg goed.
    na het optreden kreeg ik een lift van martinus wolf, die met zyn camion evenwel inreed op een zeer uitgebreide rommelmarkt daar in de buurt (dit alles greep zogezegd plaats in de buurt van de handschoenmarkt in antwerpen); vooral herinner ik my dat we een verkoopstand omverreden waar grote chinese vazen werden verkocht...
     ja man, ik schryf het maar op zoals ik het byeendroom...

Geen opmerkingen: