donderdag 6 juni 2019

state of being, 6 juni 2019



het optreden daarjuist ging niet door; te weinig gegadigden; uiteraard ben ik te weinig populair, cfr andré hazes, maar: zeker ook was er voor die tweede gig te weinig publiciteit geweest, namelyk totaal geen. het optreden gisteren ging toch wél goed, plus: ook voor vanavond word ik toch, o bloggers, wél helemaal uitbetaald, bovenop de my verleende vliegreis, één stoofschotel en het hôtelverblyf. zo luidt nog maar eens het karma van vitalski international: pechvogel en tegelykertyd gelukzak. toch vooral gelukzak.
    hoewel: daarstraks ook het casino van benidorm gaan uittesten, en ook daar maar bitter weinig chance mogen tegenkomen. gisterennacht was ik daar al, zonder erby na te denken, 70 euro gaan versmossen, aan de roulettetafel, die ook veel te klein was, en zonder zitstoeltjes, dus aldoor moest je rechtstaan; maar vanavond was myn plan: die 70 knotsen, die ga ik gewoon eventjes terugverdienen! (heel raar wel: ik zette aldoor op 17 in; maar: het is geen één keer 17 geweest, een uurlang geen één keer! dat kàn eigenlyk niet, normaal gezien werkt inzetten op 17 àltyd!!...)
    "avenida miguel" is dan weêr, tot slot, een heel erg smalle, diepe steeg, waar je plotseling en onverwacht toch eventjes weg blyft uit deze plastieken fauna, die de regio verder is... om drie uur smiddags, de zon op zyn allerheetst... een vervallen caféterras, een aardige barkeeper, de geur van warme naft en steengoeie muziek uit zyn boxen (the troggs, buddy holly, ...); ik was ook net naar de kapper geweest - voor alleen maar m'n baard, die was beginnen jeuken, en de zykanten van m'n wenkbrauwen. daarenboven was ik ook net wezen zwemmen, in het azuren zeewater, met tamelyk hoge golven... aldus: toén zat, gedurende zestien minuten, àlles echt heleméél goed... toen wél kwam, héél eventjes, àlles helemaal samen...
    het is nét genoeg geweest... drie dagen benidorm: is kennelyk dé limiet... het klimaat word je nooit beu - ze zeggen "red het klimaat!"; maar hierzo is het klimaat echt perfect. maar de overdosis aan oermensen, die telt op den duur... alles aldoor één en dezelfde dimensie... overal dezelfde souvenir-winkels, dezelfde t-shirts van fortnite, dezelfde hotpants... alsof de dood niet bestaat, alsof god nooit heeft bestaan... in iedere bikini-bar op waanzinnig groot televisie-scherm: voetbal... lager beer... (dit zeg ik nu maar, om myzelf hier weg te krygen...)




Geen opmerkingen: