zaterdag 8 juni 2019

state of being, 8 juni 2019


terug uit benidorm, dit nu wel eventjes een afkick vergende. voornamelyk het steengoeie weêr daarginder aldoor, onderwyl hier by ons toch weêr die klamme, en kennelyk eeuwigdurend melancholieke dampkring zonder eind...
    in de voormiddag op weg vertrokken naar het containerpark op de belcrownlaan te merksem - al had ik, om weg te bergen, feitelyk, maar één enkele doos met rommel in de koffer. de containerwachter zei:"wat is 't?,- gy komt hier precies iedere dag!" ik zei:"dat kan niet, want ik ben juist een weeklang gaan optreden in oud belgië, in benidorm!" plus, dacht ik: zo één doos met rommel is toch al te veel om in de weg te hebben staan in myn bescheiden appartement. ze zyn een nieve televisie komen brengen: en die is groter dan de deur, die kon byna niet door de voordeur.
    in de namiddag direct vivaldi mertens over de vloer. kreun. direct optenief heel zyn plannengedoe voor een nieve toernee door vlaanderen en zuid-nederland: in duo met bobby moreno. de vorige keer toen 'ie daarmeê afkwam, vyf jaar terug, was ik nog één en al hoop en verwachting, "de grote comeback" (een paar "kleine" comebacks had ik al wel gedaan, maar nog nooit een grote comeback); maar: ik geef toe dat ik nu, in die vyf jaar, helemaal slap en hopeloos en koud ben geworden. ik dàcht wel:"die bobby kan sterven!!"- maar: ik had de fut niet, er iets over te zeggen. ik liet het gebeuren. waardoor vivaldi hem dus meteen is beginnen op te bellen - goed voor een telephoon-gesprek van een uur en een half, terwyl ik er byzat.
    nu vanavond heb ik een uurlang in myn zetel naar die nieve televisie zitten kyken - zonder dat het toestel aan stond. ik dacht: wat is het verschil? eigenlyk? je kykt naar dat kastje, en dat is het; en zo gaat je avond voorby.
    daarjuist telephoon van suzie ook; weêr slaag gehad van die afschuwelyke dannie? toch kan ik haar niet meer binnen laten -"ik ben je dochter!!" kryste ze - ik zeg direct: ja, dat weet ik; maar: de laatste honderd keer is dat op alleen maar nog méér drama uitgedraaid!!...
    soms weet ik het ook niet meer... ik ben helemaal slap, ik ben nergens meer toe in staat. als m'n pensioen nu maar eens iéts hoger zou zyn geweest, het vlaams blok zegt voortaan 1500 euro meer voor iedereen, dus dat is omgerekend 60.000 frank; maar ja, kunnen die dat zomaar waarmaken? precies dat bart dewever het cordon toch gaat doorbreken; dat gebeurt, als er geen christelyke party meer is. ik ben niet gelovig maar ik ben zeker wel christelyk!!

Geen opmerkingen: