woensdag 6 december 2017

alternatieve feiten



prehistorische vrouwen waren doorgaans veel sterker dan prehistorische mannen. gemiddeld hadden ze meer armkracht dan een hedendaags top-atleet.

als je een rauwe kip proper wil krygen, moet je die schrobben met droge materie. water ketst af tot op een halve meter, in minuscule druppeltjes; dus als die kip besmet is, is de kans groot dat het water die besmetting op jouw handen en amen overbrengt. (jongens toch...)

om je geheugen in tact te houden, moet je er dagelyks 20 minuten op trainen. (iets dat ikzelf als acteur zeer goed merk...)

je hersenen confronteren met een raadsel dat moet worden opgelost, is een goeie manier om je angsten te verdryven. vandaar dat kuifje, als hy in een gevangenis belandt, ogenblikkelyk hardop zegt:"hoe geraak ik hier uit?"

statistisch gezien zyn brunettes meer vatbaar voor nicotine-verslaving dan blondines (geverfd telt niet meê.)

honden met slechte ervaringen in het verleden, slapen slecht, omdat ze over die ervaringen liggen te tobben.

toen de bybelse koning nebacudnezar (zie: prent) door zyn eigen volk verbannen werd, begon hy van lieverlede, ter vervolmaking van zyn verdierlyking, gras te grazen.

irma grese, de "blonde engel des doods", werd op haar negentiende kampbewaakster in ravensbruck en daarna auschwitz. haar fraaie jongemeisjes-uiterlyk ten spyt, was ze een der ergste kampbeulen ooit, er vooral in bedreven haar dobermannen op de gevangenen los te laten.

"scalperen" is geen uitvinding van indianen. wel kregen de engelse kolonisten een koekje van eigen deeg. by diverse ierse opstanden tegen engeland, was het een engels bevel geweest om de ieren te scalperen (ik kan wel geen jaartallen vinden van die specifieke engels-ierse oorlogen...)

multatuli staat te boek als de eerste nederlander die zich liet cremeren. wat door de nederlandse kerk toen nog verboden was, hy was er dus voor uitgeweken naar père lachaise (1887.) pas in 1955 begon de nederlandse kerk het cremeren toe te staan.





Geen opmerkingen: