zaterdag 21 januari 2017

belangryk om te weten1. denemarken en canada hebben al eeuwen een vreedzame, in wezen komische oorlog over het "hans-eiland", een nutteloos eilandje in het exacte midden tussen hun wateren. telkens één van de naties daar aanmeert, plant die daar een vlag, en verwydert de vlag van de ander.

2. voor emotionele contacten is het goed om in mekaârs ogen te zien, maar tydens het overbrengen van technische informatie spreek je sneller en meer correct als je oogcontact kan vermyden.

3. ik ben bezig een one man show te maken op basis van al deze "nutteloze feiten"; anderhalf uur aan een stuk in een razend tempo, mét slide-show en soundtrack, al dit soort feiten op het publiek afvuren zonder meer...

4. de prilste onderzoekingen rond internet werden gedaan in de jaren zestig, door de amerikaanse regering, uit schrik voor als de russen alle amerikaanse telephoonlynen zou weten neêr te halen.

5. oorspronkelyk zou e.t. erg graag m&m's hebben gegeten - maar de producent van m&m's was daar tegen. in plaats daarvan werd zyn lievelingseten dan chocolade van het merk "kiss". binnen de eerste twee weken na de première van e.t., steeg de omzet van "kiss" met 65 procent. by m&m werden er tientallen executieven op staande voet ontslagen.

6. sommige mensen kunnen gewoon niet lokaal verdoofd worden. tanden trekken en zo, moeten ze dan maar onverdoofd meêmaken...

7. 5 april 1967 heeft victor glorieux, rond middernacht, anderhalf uur spookgereden, van de kust naar antwerpen. by iédere tegenligger bleef hy uitroepen:"wat hébben al die mensen, zyn die soms gek geworden of zo!!..."

1 opmerking:

Steven P. zei

Hier gaan we weêr!
1. Bolivia grenst nergens aan zee, maar heeft toch een zeemacht. Deze heeft haar thuisbasis op het op 3812 meter boven de zeespiegel gelegen Titicacameer.
2. Gary Kremen, de oprichter van match.com, is zijn vriendin kwijtgeraakt aan een man die ze had leren kennen via match.com.
3. Tussen 1960 en 1977 was het geheime getal waarmee Amerikaanse presidenten kernkoppen konden lanceren 00000000.
4. Jimmy Carter heeft eens een jas naar de droogkuis laten brengen met de ontstekingscodes van een atoombom nog in één van de zakken.
5. In 2008 vonden archeologen in Cyprus een loden tablet uit de zevende eeuw met de volgende vloek: 'Moge je penis pijn doen bij het bedrijven van de liefde'. Het hoe en waarom van deze vloek is nooit duidelijk geworden.
6. Het Turkse woord voor 'ski' is 'kayak'.
7. De Eerste Wereldoorlog is officieel geëindigd op 3 oktober 2010.