zondag 22 januari 2017

state of being, 22 januari 2017zeer vroeg opgestaan, om me te vermeien met rocco james conan, wyl luv en myn dochter naar de manège trokken. gelukkig wou rocco meteen terug het bed in - niét om te gaan slapen, doch om slechts rustig te liggen frazelen. ik kon dan zeggen, pakweg:"zing je nog eens integraal de abc-elpee van winokkio?" en dan is die dus een uurlang zoet. zelf moest ik alleen, af en toe, "bravo" zeggen, aldoor zwalpend tussen zwak waken en ondiep slapen.
    rond elf uur het gezin herenigd, zodat ik waaràchtig kon slapen (had er nog maar drie uur slaap op zitten.)
    om drie uur smiddags optenief wakker, in een yskoude slaapkamer. lezen in het extreem dikke boek "the lyrics of prince", eveneens met oog op een lezing, met name een lezing op zyn sterfdag. wisten jullie dat prince in 1991 wel eens een liedje schreef over trump? beware - trump en prince waren min of meer bevriend...
    temidden van de drukte een column kunnen schryven voor "de streekkrant". hoewel:"de streekkrant" is spytig genoeg van naam veranderd, want heet nu voortaan "deze week"... onderwerp van vandaag: de sint-antonius-vieringen in lille, waar de pastoor dit weekend de paarden en de tractors inzegent, en waar varkenskoppen worden geofferd, die in één gigantisch vreugdevuur by mekaâr worden gegooid... daarna gooit ieder gezin zyn op één na oudste kind eveneens in het vuur - alleen in lille is dit toegelaten.
    rond vyf uur naar beneên, dwz naar de machine-kamer, om waarachtig te arbeiden. amper is de sherlock-lezing achter de rug, of de volgende lezing eist zyn huiswerk - in februari zal het gaan over shakespeare. gelukkig niet te lang getreuzeld by het afbakenen des onderwerps:"hamlet als een man van de renaissance," goeddeels gebaseerd op de oneindige lezingen-reeksen van de fantastische professor paul cantor (na te zien op youtube, ongeveer zestig uurs film...) te maandag gaan ik eten met myn twee kompanen in dit project, frank albers en claude blondeel. date = in de watman, zurenborg.
    zo yselyk koud als het is, deze dagen,- op straat, doch ook in alle kamers waar de stoof toevallig niet brand; de gangen, de trap, het toilet; wie kan er een druipneus ontlopen? beffen in zo'n toestand vrywel onhaalbaar...
    naar myn pa en myn ma gereden, van zes tot zeven savonds, met enkel rocco james conan op myn schoot. schaken tegen myn vader. myn moeder ziet af met haar oren, ze wacht op een hoor-apparaat maar dat gaat niet van de ene dag op de andere.
   weêr thuisgekomen, met mollie zitten kyken naar "the return to the wizard of oz." daarna kon ze niet slapen, begrypelyk genoeg; het is een zeer griezelige film, toch zeker voor kleuters. ze was niet bang van de monsters en/of de heksen in de film, maar van de ziekenhuis-scène. op een ogenblik gaat dorothee, hoofdfiguurtje van de oz-films, worden geëlektrocuteerd, met name door een soort van koptelephoon die de doctor over d'r oren trekt; eens in bed zei mollie:"ik ben bang dat ik ga dromen," zei ze, "dat ze ook by my zo'n koptelephoon gaan opzetten."
    met luv zit ik in seizoen 6 van downton abbey. op een vintage dvd, want netflix stopt by seizoen 5 - een strafbaar iets. normaliter was ik naar diksmuide gereden, voor een opvoering van de toneel-thriller; het mistige weêr én het gegeven dat de as van onze wagen niet optimaal is (hy moet eigenlyk weêr naar de garage), maakten dat ik toch maar in m'n hol bleef.
    vernam zonet wel van diverse kanten dat de vertoning zeer goed ging, daarstaks. dus àlle voorstellingen behalve uitgerekend de première zyn een succes...
    charles maria nelson belt - heb geen geduld daarvoor vandaag...
    ik mis irene vervliet...
    
   

Geen opmerkingen: