vrijdag 27 januari 2017

drie biografemen

1. de grootvader van cult-auteur chuck palahniuk (zie: photo) schoot zyn vrouw dood - namelyk tydens een ruzie over de prys van een naaimachine.

2. in zyn jonge jaren werkte diezelfde palahniuk in een garage; daar schreef hy gehele fragmenten van zyn debuut-roman  by mekaâr, algeheel stiekem, namelyk terwyl hy, zogezegd arbeidende, op zyn rug onder de chassis lag.

3. zyn vader werd vermoord door de jaloerse ex van zyn vriendin (een gevaar dat myzelf, don vitalski, ook steeds bedreigde toen ik nog op vryersvoeten was,- overigens één van de goeie redenen om dat soort leven af te bouwen.)

4. palahniuk kan zo goed voorlezen uit eigen werk, dat er tydens zo'n lezing altyd wel ergens in het publiek iemand flauwvalt (dit geloofde ik eerst niet, maar er bestaan diverse filmpjes van die het bewyzen.)

1 opmerking:

Steven P. zei

De componist Arnold Schönberg was bijgelovig en dacht dat het getal 13 hem ongeluk bracht. Hij was op 13 september geboren, en omdat 7 plus 6 13 is, vreesde hij op de leeftijd van 76 te zullen sterven. En zo gebeurde het ook: hij stierf op vrijdag 13 juli om 13 minuten voor middernacht.