zaterdag 23 maart 2019

dreamer

ik droomde dat we in het huis woonden van wylen irene vervliet. er was wel een tof feest aan de gang. met veel mensen die bleven logeren. maar ook haar aloude schilderyen en vergeelde prenten hingen nog aan de muren en dat gaf een schrale indruk. ook waren overal alle wc's verstopt. later waren alle gasten foetsie en was ik alleen met luv en de kinderen nog hier. toen pas werd duidelyk dat dit huis uitgaf op de dokken. "dju, dat gaat wel stressen zyn, iedere morgen, om op te passen dat de kinderen niet in het water sukkelen." door de ramen heen zagen we, vanaf waar we stonden, aldus, een enorm grote goudvis in het water voorbyzwemmen.
    eerder vannacht droomden-ik dat ik met rocco james conan in een speel-ruimte was maar dan een heel erg gothic geval, precies een decorum voor conan de barbaar... we klommen op horizontaal geruite klimtouwen die over een put hingen gespannen; pas toen ik daar middenin kroop te klimmen, kon ik naar beneên kyken: die antieke, hoekig-ronde, stenen put was werkelyk IMMENS diep, echt ONEINDIG DIEP; om de zoveel meters diepte waren er opnief van die horizontale klimtouwen opgespannen, "je zou dan wel op die draden belanden, mocht je er hiér doorvallen"; maar: wàs dat wel zo?? je kon toch net zo lief door àl die netten onder elkaar blyven doorvallen?
    gelukkig was rocco aan de zykant gebleven, en klom ik hier dus alleen. héél voorzichtig klom ik terug. daar waren nog andere dingen, alle te maken met extreme hoogtevrees.
    nog eerder droomden-ik dat ik a cappela een liedje aan het zingen was voor kris verdonck... om eerlyk te zyn klonk myn stem ongelooflyk goed, kris zei het ook... ...

Geen opmerkingen: