zaterdag 9 februari 2019

state of being, 10 februari 2019


een halfuur vroeger opgestaan dan gepland. gedurende twee uurs, alleen met rocco james conan in huis; luv was met mollie gaan rolschaatsen. aldus tezamen met hem, een boek van jommeke gelezen, "jommeke in de knel", ieder om beurt een bladzyde. daarna trok 'ie zyn plan, en kon ik voortwerken aan myn powerpoint voor een lezing, werktitel "prince in de ninetees" - moet pas eind maart klaar zyn, maar nu heb ik tenminste de tyd.
    later op de dag dan weêr naar de machine-kamer weten weg te vluchten, om, met de warme chauffage in myn rug, voort te schaven aan het verhaal "de moord op servais verherstraeten", welk door velen gretig gelezen feuilleton zyn ontknoping nadert. ik moést wel naar beneên in huis: doordat in de woonkamer twéé speelfilms door mekaâr liepen, allebei exact even luid. "jullie kyken naar dezelfde film - waarom kyken jullie dan niet naar dezelfde laptop!" "omdat mollie een kwartier voorloopt..."
    op dit moment, wanneer ik dit alles hier noteer, speciaal voor jullie, speelt op spotify een zekere "bedhead", die bezig is "golden brown" te coveren; waar is dat goed voor? hoeveel covers bestaan er, die effenaf iets toévoegen?
    alles by mekaâr was dit dus absoluut een huiselyke dag, al liep ik nét niet op pantoffels. wel ook bezig geweest met kaarten met de kinderen, en daartydens myn tobben eventjes opzy kunnen zetten. door héél even ook zelf tot althans de schaduw van een kind te worden, zich niet van sterfelykheid bewust...
    één aflevering van madmen, om tien uur savonds. luv viel evenwel in slaap in de zetel.
    nu sumbiet, met een frisse cola zero d'rby, nog voortknutselen aan de voorstelling "kempenkrak" - niet zonder eerst, immers, myn twee columpjes te hebben klaargestoomd.
    ja, feitelyk leef nu, voor een paar dagen, als een "schryver", wat altyd myn hoofdambitie was. neen, niet "altyd", maar wel "oorspronkelyk", dwz "wezenlyk"...


1 opmerking:

Supermus zei

Er zit een (economisch) mechanisme achter de covers op Spotify. Dit is een ouder artikel, maar wel nog relevant:
https://www.theverge.com/2015/9/8/9260675/spotify-cover-songs-taylor-swift-adele